Contactinformatie

Heeft u een vraag over de producten of diensten? Of wilt u een offerte op maat? Neem snel en gemakkelijk contact met ons op via de onderstaande gegevens.

icon_widget_image Maandag-Vrijdag: 08:00 - 18:00 uur icon_widget_image Enkweg 33, 6951 BT Dieren icon_widget_image 06-48016933 icon_widget_image info@huvaro.nl
Image Alt
Hieronder onze materialen

R3-Droogstapel

Huvaro is ook beschikbaar voor jouw cellenbeton materiaal.

R3-Droogstapel

Het R3-Droogstapel wordt verwerkt zonder cellenbetonlijm. Groot voordeel hiervan is de bouwsnelheid en het weersonafhankelijk verwerken ervan. Of het nu regent of zinderend heet is, het is allemaal geen beperking voor het R3-Droogstapel systeem.

Het R3-Droogstapel systeem is geschikt voor dragende wanden en gevels met een extreem hoge behoefte aan isolatiewaarde. Het R3-Droogstapel blok bestaat uit een binnenste dragende laag van G2/350 cellenbeton, een super isolerende kern van hardschuim (XPS/PIR/Resol afhankelijk van de gewenste isolatie waarde) en aan de buitenkant weer een laag cellenbeton G4/550.

Afhankelijk van de samenstelling van de lagen kan een Rc-waarde worden bereikt van 8,0 m2K/W! Ruim boven de huidige eisen van het bouwbesluit. Met deze blokken kunnen woningen worden gebouwd die voldoen aan de eisen van passief bouwen.

Duurzaam

R3-Droogstapel levert niet alleen super energieprestaties, het is tevens een duurzaam product. Cellenbeton staat al jaren bekent als een zeer duurzaam en milieuvriendelijk product, voor zowel de productie, als de verwerking en eventuele recycling.

De klant heeft steeds meer aandacht voor duurzame materialen en de impact op zijn omgeving. Tevens een zeer bewuste keuze voor de generaties na ons.

Voordelen

Omdat het R3-Droogstapel blok in onze fabriek wordt gefabriceerd, compleet met pas- en hoekblokken, ontstaat er op de bouwplaats nagenoeg geen afval. Door zijn formaat en samenstelling is de R3-Droogstapel snel en makkelijk te verwerken. Bouwtijden worden hiermee verkort.

 • Modulair
 • Droogstapel systeem dus snelle verwerking
 • Hoge isolatiewaarde
 • Warmte-accumulatie en vochtregulatie
 • Geen aanvullend isolatiemateriaal nodig
 • Stabiel en sterk
 • Aansluitingen gegarandeerd koudebrugvrij
 • Snelheid en eenvoud, dus minder kans op fouten
 • Bouwsysteem, dus orde op de bouwplaats
 • Voordelig in gebruik
 • Gezond en comfortabel binnenklimaat
 • Brandveiligheid (brandklasse A1)
 • Geen brandgevaarlijk isolatiemateriaal
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Geen schadelijke stoffen, dus geen gezondheidsrisico’s

Toepassingen

R3-Droogstapel is geschikt om woningen mee te bouwen maar ook kantoorgebouwen. Door zijn veelzijdigheid en sterkte kunnen gebouwen worden gerealiseerd van meerdere etages.

Verwerking

De verwerking van het R3-Droogstapel blok is vrijwel gelijk aan die van elk ander blok van cellenbeton, maar dan droogstapelen zonder lijm! De blokken zijn gemakkelijk met de hand te verwerken, en op maat te zagen met een cellenbetonzaag. R3-Droogstapel systeem wordt als een bouwpakket op de bouwplaats aangeleverd, een soort volwassen Lego. Het hele gebouw wordt van te voren uitgetekend en berekend. Precies het juiste aantal en soort blokken wordt dus geleverd. Geen afval, geen blokken te veel, lateien die op maat gemaakt zijn.

Afwerking

Wanden van R3-Droogstapel blokken kunnen op dezelfde wijze worden afgewerkt als normale cellenbetonblokken met als enige verschil dat de pleisterlaag versterkt wordt met een glasvezel wapeningsnet.

Er zijn meerdere pleistersystemen die geschikt zijn voor het R3-Droogstapel systeem. Wij kunnen u goed informeren over de mogelijkheden en kleuren. Het is ook mogelijk om de wanden af te werken met een ander product zoals steen strips, metaalplaten, hout etc.

Afwerking binnenzijde: deze wordt afgewerkt met een op het cellenbeton afgestemde pleisterlaag, al dan niet gewapend.

Vragen?

Heeft u vragen over de cellenbeton? Of wilt u er graag iets meer over weten? Neem contact op via de onderstaande knop of bel: 06-48016933